1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Nissan ve NASA, elektrikli araç pilleri üzerinde birlikte çalışıyor!

Japon otomobil üreticisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Nissan’ın daha hızlı şarj olmayı ve daha hafif ancak daha güvenli olmayı vaat eden elektrikli araçlar için yeni bir pil türü üzerinde NASA ile birlikte çalıştığını belirtti.

Nissan, pilin kalp pillerinde kullanılabilecek kadar kararlı olacağını söyledi. Bittiğinde, mevcut pilin yaklaşık yarısı büyüklüğünde olacak ve birkaç saat yerine 15 dakikada tamamen şarj olacak.

Kurumsal Başkan Yardımcısı Kazuhiro Doi gazetecilere verdiği demeçte, ABD uzay programı ve California San Diego Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin çeşitli malzemelerin test edilmesini içerdiğini söyledi.

Hem NASA hem de Nissan, aynı tür pile ihtiyacı olduğunu düşünüyor

Nissan’ın Kurumsal Başkan Yardımcısı Kazuhiro Doi, Nissan ve NASA’nın yüz binlerce malzeme arasında en iyi sonucu vereni görmek için çeşitli kombinasyonları test etmek için bilgisayarlı bir veri tabanı olan “orijinal malzeme bilişim platformu” olarak adlandırılan şeyi kullandığını söylüyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Microsoft’un Minecraft’ı, Polygon’da ‘NFT Worlds’ ile Web3’e Geçiyor. Tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kurumsal Başkan Yardımcısı Kazuhiro Doi

Amaç, lityum iyon piller için gerekli olan nadir metaller gibi pahalı malzemelerin kullanılmasından kaçınmaktır.

Doi ve diğer şirket yetkilileri, Nissan’ın, 2010 yılında piyasaya ilk kez çıkan ve pil teknolojisi farklı olmasına rağmen dünya çapında yarım milyondan fazla satmış olan Leaf elektrikli otomobil ile tarihsel deneyimine de güvendiğini söylüyor.

Leaf pil yollarda büyük bir kaza geçirmedi ve pil hücresinin laminasyonu gibi teknolojinin bazı bölümlerinin yaygın olduğunu söylediler.

Japon rakibi Toyota’nın yanı sıra Almanya’dan Volkswagen ve ABD’li otomobil üreticileri Ford ve General Motors’da dahil olmak üzere diğer otomobil üreticileri tamamen katı hal piller üzerinde çalışıyor.

Kısa süre önce General Motors ve Japon otomobil üreticisi Honda, yeni nesil elektrikli araçlar üzerinde birlikte çalıştıklarını söyledi.

Ancak Nissan Başkan Yardımcısı Kunio Nakaguro, Nissan’ın son derece rekabetçi olduğunu ve geliştirdiği pilin “oyun değiştirici” olmasını vaad ettiğini söyledi.

Yorumlar kısmından fikirlerinizi paylaşıp, duygularınızı belirtmek adına emojileri kullanabilirsiniz.

Yorum yapın