1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

44 Ülke Bitcoin’i Konuşmak İçin El Salvador’da Toplanacak!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin için olumlu sayılacak bir adım attı. 44 farklı ülke El Salvador’da Bitcoin konuşmak için toplanacak. İşte detaylar..

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazar gecesi geç saatlerde attığı bir Tweette, 44 farklı ülkeden 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesinin 16 Mayıs Pazartesi günü Bitcoin için El Salvador’da bir araya geleceğini duyurdu.

Grup, finansal katılım, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, El Salavor’un Bitcoin sunumu ve ülkedeki faydalarını tartışmayı planlıyor.

  • 44 farklı ülkeden 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesi 16 Mayıs Pazartesi günü El Salvador’da bir araya gelecek.
  • Grup, diğer şeylerin yanı sıra finansal katılımı tartışmayı planlıyor.
  • Bunun Bitcoin topluluğu için çok önemli olduğu düşünülüyor.

Son yazımız ilginizi çekebilir:Bitcoin DeFi Nedir? Nasıl Çalışır? Tıklayarak okuyabilirsiniz.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele

Duyurunun ardından bir dizi Tweet’te cumhurbaşkanı, São Tomé ve Príncipe Merkez Bankası, Paraguay Merkez Bankası, Angola Ulusal Bankası, Gana Bankası, Namibya Bankası, Uganda Bankası, Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Gine, Madagaskar Merkez Bankası ve Haiti Cumhuriyeti Bankası orada olacağını açıkladı.

Burundi Cumhuriyeti Bankası, Eswatini Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, Ürdün Merkez Bankası, Gambiya Merkez Bankası, Honduras Ulusal Bankalar Komitesi ve Seguros, Hazine Genel Müdürlüğü, Maliye ve Bütçe Bakanlığı, Madagaskar ve Maldivler Para Kurumu da katılacaklar arasında.

Bukele, bir başka Tweet’te, Ruanda Ulusal Bankası, Nepal Rastra Bankası, Sacco Dernekleri Düzenleme Kurumu (SASRA), Kenya, Pakistan Devlet Bankası, Kosta Rika Mali Kuruluşları Genel Müdürlüğü, Ekvador Halk ve Dayanışma Ekonomisinin denetimi olduğunu belirtti. El Salvador Merkez Bankası da katılacak.

İlk ülkenin Bitcoin’i benimsemesi neredeyse 12 yıl sürdüğü için bu, Bitcoin topluluğu için büyük bir olay. Panama cumhurbaşkanı son Bitcoin faturasını yasaya dönüştürürse, bunu yapan sadece üçüncü ülke olacaklar.

Şimdi, dünyanın dört bir yanından gelen insanların finansal katılımı tartışmak için El Salvador’da buluşacağı noktadayız.

Yorum yapın