1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Kaşıntı Sebepleri Nelerdir ?

Birbirinden farklı nedenlerden meydana gelen kaşıntı, günlük yaşantıyı giderek zorlaştırıyor. Çoğu kişinin vücudunun farklı bölgelerinde oluşan kaşıntılar farklı sebeplerden kaynaklanıyor. Gündelik hayatın akışını olumsuz yönde etkileyen kaşıntılara insanlar bir çözüm arıyor. Kaşıntı sebepleri ise bu sorun yaşayan kişiler tarafından araştırılıyor. Peki, kaşıntı neden oluşuyor? Kaşıntıya iyi gelecek olan yöntemler nedir? İşte kaşıntıyı oluşturan nedenler… Cilt hücrelerinin veya ciltte ilişkili sinir hücrelerinin tahrişinden kaynaklanan hisse kaşıntı denebilir. Cildi korumak için bağışıklık sistemi, zararlı maddelere uzaklaştırmak için histamin salgılar. Gündelik yaşantıda kişinin vücudunda kaşıntı hissi hayatı zorlaştırıyor. Peki, kaşıntı niye olur? Kaşıntı sebeplerini azaltmak için evde hangi yöntemler uygulanabilir?

Kaşıntı Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir?

Kaşıntı sebepleri

Kaşıntı sebepleri birçok farklı sebepten oluşur. Kaşıntıya sebep olan şeyler deri hastalıkları veya alerji kaynaklı olabilir. Bir başka sebepler ise karaciğer ve böbreklerden kaynaklanan sorun olabilir. Alerji sebepli bir kaşıntıda kişiye uygulanan alerji testi uygulanır. Dermatolojik olarak da egzama, uyuz ve kuru ciltten kaynaklı kaşıntı olabilir. Bir başka sebep ise böcek ısırması, stres ve mantar kaynaklıdır. İç hastalıklarından kaynaklı kaşıntının sebebi ise böbrek yetmezliği, sarılık ve sirozdan olabilir.

Kaşıntıya neler iyi gelmektedir? Kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntıların sebebi öncelikle bir uzman tarafından tespit edilmelidir. Uzman kontrolünde uygulanacağı tedavi ve ilaç yöntemiyle kontrol altına alınmalıdır. Ancak kaşıntıya evde uygulanacak doğal yöntemlerle hissini hafifletmek veya tamamen geçirmek mümkün olabilir. Kaşıntı için uygulanacak ilk yöntem kaşıntı olan bölgeye soğuk su veya buz uygulanır. Bir başka yöntem ise kaşıntı olan bölgeye lokal olarak limon sürmek iyi gelir. İyi geldiği bilinen bir diğer yöntem soda ve suyu karıştırarak kaşıntı bölgesini uygulanır. Aloe vera ve karanfil yağını ayrı ayrı uygulamaları da iyi gelebilir. Yulaf ile suyu karıştırarak uygulamakta iyi gelen bir başka yöntemdir. Kaşıntı etkilerini bir diğer azaltacak yöntem ise limon yağını günde birkaç kez lokal olarak uygulanır. Bahsedilen yöntemler evde kolayca yapılacak olan yöntemler olup tıbbi bir tedaviyi içermez.

Bir önceki yazımız ilginizi çekebilir:

“Kaplumbağalar da Uçar Filmi !” Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Kaşıntı Sebepleri Nelerdir ?” üzerine bir yorum

Yorum yapın