1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Kullanım Alanlarına Göre Polietilen Köpüklerin İncelenmesi

Polietilen malzemeler, PE Foam olarak kısaltılan, değişken kristal yapıya sahip bir termoplastik polimer türü olarak bilinir. Dünya her yıl on milyonlarca ton polimer üretiyor. Bu nedenle ülke tarafından en çok tercih edilen plastiklerden biridir.

Polyethylene Foam, 1950’lerde iki Alman ve İtalyan bilim adamı Karl Ziegler ve Giulio Natta’nın Ziegler-Natta Catalyst adı altında dünya çapında polietilen köpük üretimini geliştirmek için ticari bir ortaklık kurmasıyla küresel anlamda yükselişe başladı.

Polietilen Köpük Çeşitleri

Bu türlerin, yüksek yoğunluklu polietilen HDPE ve düşük yoğunluklu polietilen LDPE gibi bazı temel ürünlerde yaygın olarak bulunduğu bilinmektedir. Bu iki polimerden yüksek yoğunluklu HDPE tipi daha kristal görünümlü üretilir. Bu nedenle LDPE, düşük yoğunluklu polietilen köpük PE köpük olarak bilinir. Aralarındaki fark yoğunluğun sebebi olarak bilinir.

Düşük yoğunlukta üretilen HPPE genellikle sünger, market poşeti veya plastik ambalajlarda tercih edilmektedir. Yüksek yoğunluklu polietilen HDPE, LDPE’nin aksine inşaat sektöründe en çok tercih edilen yalıtım malzemesidir.

Polietilen Köpük Kullanım Alanları

Yapı parkesi altındaki şilte (tutkal veya folyo ile 1-5 mm kalınlığında) Her türlü tesisat yalıtımı için cam profil yalıtım boruları ile birlikte P-köşe profilleri İnce ambalaj poşetlerinin sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Standart kullanımdan bahsederken;

  • 100×100cm,
  • 100×125cm
  • 100 x 200 cm

Ölçüleri standart olarak üretilmektedir. Her kalınlık için metrekare fiyatları belirlenebilir.

Chemically Cross Linked Polyethylene Foam

Çapraz bağlı olarak bilinmektedir.  İsteğe göre tek taraflı yapıştırma da mümkündür. 120 cm genişliğinde ve 50 metre uzunluğa kadar. Üretilen bu köpükler, geri dönüştürülebilir anti mikrobiyal levhalar olarak bilinir. Aynı zamanda darbe emici özelliği en iyi bilinen özelliklerinden biri olarak bilinmektedir.

Chemically Cross Linked Polyethylene Foam aracılığıyla Kimyasal çapraz bağlı polietilen köpüklerin üretimi sırasında eklenen katkı maddeleri ve çapraz bağlayıcılar yardımıyla ekstrüde edilmiş gibi pişirilerek genleşme sağlayan polietilen köpüklerdir.
Fiziksel ve mekanik dayanım özellikleri ile çapraz bağlı yapısı sayesinde kesilme, delinme ve yırtılmalara karşı yüksek dirençlidir. Ses yalıtımı, ısı yalıtımı, nem yalıtımı ve fiziksel etkenlerden korunmanın gerekli olduğu birçok alanda tüketiciler tarafından güvenle kullanılabilir.

Farklı Türleri Alanlara Göre Değişiklik Gösterir

Günümüzde hemen hemen tüm yeni evlerde bulunan laminat parkelerin altında da kullanılan şilteler polietilenin bir formudur. Bu ürünlerin aktif kullanımı da genel özellikleri ile farklılık göstermektedir. Başka bir örnek vermek gerekirse, bu şiltelerin yanı sıra yiyecekleri sıcak veya soğuk tutmak için kullanılan plastik örtülerin de bir çeşit polietilen içerdiğini söyleyebiliriz. Ürün ve seçenekleri bir arada değerlendirdiğimizde bu formların aynı özellikleri taşıdığını bilmek çok önemlidir.

Bu ürünler orta ila uzun süreli dayanıklılığa sahiptir ve darbe direnci yoktur. Bu ürünlerden destek alabilirsiniz. Tüm bu değişkenler bir araya geldiğinde PE köpük veya çapraz bağlı olmayan polietilen köpük olarak adlandırılan bu köpük teknolojisinin ön plana çıktığını belirtmek gerekir.

Yorum yapın