1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Lavanta Yağı Nedir? Yüze Sürülür Mü? Faydası Var Mı?

Lavanta Yağı Nedir? Yüze Sürülür Mü? Faydası Var Mı?
0

Lavanta yağı, lavanta çiçeklerinin buhar yöntemiyle damıtılarak elde edilir. Lavantanın özü, kendine has kokusu ve içeriğindeki bileşenler damıtıldığı için yağ formunda uzun süre kendini koruyabilir.

Lavanta Yağı Ne işe yarar?

Lavanta yağı oldukça zengin içeriğe sahiptir. Lavanta yağının oldukça zengin içeriğe sahip olmasının sebebi lavanta çiçeklerinden gelir. Lavanta yağı kişisel bakım, Aromaterapi, masaj ve meditasyon uygulamaları, Kozmetik sektörü, İlaç sanayi, Kimya sektörü, Temizlik ürünleri, Parfümeri gibi geniş alanlarda kullanılabiliyor.Lavanta yağının bilinmeyen özellikleri

• Lavanta yağı oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
• Stres ve kaygıyı yok eder
• Uyku sorunlarını azaltabilir.
• Uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
• Cildi nemlendirir
• Ciltteki kaşıntı hissini giderebilir
Lavanta yağı cinsellikte afrodizyak etkisi vardır.

Lavanta Yağı Yan Etkileri

Lavanta yağını cilt üzerinde kullanmak isteyen kişilerin dikkatli olmasında fayda var. Cildiniz hassas ise kullanmadan önce cildinizin küçük bir yerinde alerji hassasiyetinizi test edin. Lavanta yağı, deride kaşınma, dökülme ve kuruluk gibi yan etkiler gösterebilir. Fazla kullanıldığında ise ishalden mide bulantısına, iltihaplı sivilceden baş ağrısı ve ateşe sebep olabilir.

Lavanta Yağı Yüze Sürülür Mü?

Lavanta yağının kuru cilte faydalı olduğu bilinir. Kullanımı için, gece cildinizi temizledikten sonra 1-2 damla pamuğa damlatarak yüzünüze sürebilirsiniz.

Lavanta Yağının Yüze Faydaları

Yağlı ciltlere faydası olduğu bilinmektedir. Cildin daha genç ve parlak gözükmesine yardımcı olmaktadır.

Siz lavanta yağı kullandınız mı? Altta bulunan yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Yorum Yap