1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Sinema ve Dizi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sinema, konunun ışık yardımıyla beyaz bir ekrana yansıtılması, ses ve görüntülerin belirli tekniklerle kaydedilmesidir. Film de bir sanattır ve bazı endüstriler bu sanatın üretiminde yer alır. Filmler çok popüler ve önemli bir aktivitedir. Sinema dünyasında geniş bir izleyici kitlesi çalışmaktadır. Büyük bir endüstriyel filmin ne olduğunu gösteriyor. Sinema dünyası yıllar içinde gelişiyor. Seri üretimin devamıdır. Dizi birçok bölümle farklı sezonlarda yıllarca sürebiliyor.

Sinema Filmi Nasıl Çekilir?

Sinema, görüntülerin ve çizilen desenlerin ışıkla ekrana yansıtılmasıyla video yakalamaya dayalı bir sanat dalıdır. Görüntü hareketi; Karanlık bir yerde düzenli olarak çoğaltıp, özel bir makine ile ekrana yansıtma işidir. Projeksiyon işleminin gerçekleştiği salona sinema da denir. Sinema eşsiz bir ifade aracıdır. Görüntüler ve sesler onun dilinin unsurlarıdır. Görüntülerin ve seslerin temel hikaye unsuru bir senaryo, benzersiz bir hikaye anlatma tekniğidir. Geçmişten günümüze hala izini devam ettiren ve her seyredildiğinde aynı keyfi veren sinemalar tarihe ışık tutması dışında gelecekteki nesillere de örnek olmaya devam etmektedir.

Dizi Film Çekim Süreçleri Nelerdir?

Bir televizyon dizisi veya film dizisi, televizyonda kısmen haftada bir ve bazı durumlarda günde bir kez belirli bir süre sonra yayınlanan bir televizyon filmidir. Her gün yayınlanan diziye gündüz dizisi denir. Haftada bir yayınlanan dizilere haftalık dizi denir. Dizinin aynı anda yayınlanan kısmına bölüm denir. Sezon, dizinin yılın sonbaharında veya yazında başlayan ve bir sonraki yılın ilkbaharında sona eren bölümüdür. Serinin uzunluğu 20, 30, 45, 60, 90, 120 dakikadır.

Haftalık dizide 2040 bölüm var, ancak bazı dizilerde birden fazla bölüm sezonu olabilir ve haftalık dizilerde 60- 80 bölüm olabilir. Ancak günlük dizi sezonundaki bölüm sayısı 200.300’dür. Bazı mevsimler yılın başında başlar ve yılsonuna kadar devam eder. Dizi, aksiyon, drama, komedi, gerilim, bilim kurgu, hiciv ve animasyon gibi türlerden oluşuyor. Bazı televizyon dizileri ünlü romanlara dayanmaktadır. Bazı programlar televizyon tarihine damgasını vurdu ve yayıncılıkta uzun süredir devam eden başarılarıyla biliniyor.

Yorum yapın