Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür ve Odun Yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gıda ve Erzak Yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Barınma Yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eşi Vefat Etmiş Dul Kadınlara Yönelik Yardımlar mevcuttur. Ayrıca; Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Olarak Yapılan Yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öksüz ve Yetim Yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çeyiz Yardımı mevcuttur. Aynı zamanda:
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırtasiye Yardımı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Tüketim Desteği
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED Yardımıyla
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Eğitim Yardımı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Sağlık Yardımı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğum Yardımı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Aylığı Yardımı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Yardımı
İçindekiler
- 1 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
- 2 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Sorgulama
- 3 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Dilekçesi
- 4 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Asker Ailelerine Yardım Başvurusu
- 5 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Telefon Numarası
- 6 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
- 7 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Kimlere Verilir?
- 8 Sosyal Hizmetlerden Nasıl Yardım Alınır?
- 9 Sosyal Hizmetlerden Nasıl Yararlanabilirim?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan sosyal yardım başvurusu yapmak için ikamet ettiğiniz yerdeki dayanışma ve sosyal yardım kuruluşu ile iletişime geçebilir ve bu tesis ile hane kayıt formunu doldurabilirsiniz. E-devlet üzerinden Pandemi Ödeneğine yani 1100 TL’ye başvurabilirsiniz. Ön talepleriniz için ALO183 veya ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Sorgulama
Aile ve Sosyal Hizmetler Fakültesi; Başvurular ortalama bir ay içerisinde tamamlanırken, başvuruların yoğun olduğu dönemlerde süreç daha da uzun sürebilmektedir. Başvuru tarihleri, talep edilen yardımın türüne göre de değişebilir. Başvurularınızın sonuçlarını öğrenmek için kayıtlı olduğunuz dayanışma ve sosyal yardım kuruluşunu arayabilirsiniz. Başvurularınızın son durumunu da e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na yaptığınız başvurunun sonucu hakkında bilgi almak ve olumlu sonucu göstermek için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-social-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklayabilirsiniz. Veya başvurunuzun olumsuz sonucu görülebilir. Alternatif olarak ALO144 Veya ALO183 sosyal yardım hattını arayabilir ve yetkili kişilerden başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Dilekçesi
Vatandaşın sosyal yardımlaşma ve dayanışma geçmişi ile doldurması gereken hane kayıt formunda kişinin geliri, aylık giderleri, hanede destek hizmetini kastettiği kişi sayısı, hanedeki çalışan sayısı gibi sorular sorulur. Talep edilen yardım türüne göre vatandaşlardan ek belgeler de istenebilir. Adayların gerçek ve doğru bilgileri formlarda paylaşmaları, destek almak ve gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmak için çok önemlidir. SSK’da düzenli geliri veya istihdamı olmasına rağmen işsiz olduğunu bildiren ve yardım desteği alan kişiler; kuruluşun yönetimi daha sonra olayı öğrenirse, cezai yaptırımlara tabi olacaktır.
Ceza davaları nedeniyle yargılanan kişiler; Aldıkları yardımı fona cari faiz oranı üzerinden ödemeleri gerekmektedir. Ödemezlerse, fon yönetim kurulu tarafından dava edilecekler.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Asker Ailelerine Yardım Başvurusu
“Asker Çocuklarına Destek”, babaları askerde er veya astsubay olarak görev yapan; 18 yaşından küçük çocuklar için yapılır. Zor durumda kalan asker aileleri için nakdi yardım alan eşler bu yardıma başvurabilirler. Destek kapsamında annelere çocuk başına aylık 150 TL verilmektedir. Ödemeler; 2 ayda bir yapıldığından her çocuk için 2 ayda bir annenin PTT hesabına 300 TL yatırılır. Anneler, eşleri askerdeyken bu destekten yararlanabilmektedir. Ancak en fazla 12 ay süreyle destek alınabilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Telefon Numarası
Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın sağladığı yardımlar hakkında bilgi almak, başvuru sırasında hangi belgeleri ibraz etmeniz gerektiğini öğrenmek ve yardıma hak kazanma koşulları hakkında bilgi almak için ALO183 veya ALO144 Sosyal yardım hatlarından herhangi birini arayabilirsiniz. Alternatif olarak yerel dayanışma ve sosyal yardım kuruluşunuzu arayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Yardım başvurusu yaparken sosyal yardım ve dayanışma kurumlarına ibraz etmeniz gereken belgeleri şu şekilde özetleyebiliriz:
- Çocuk kimlik aslı ve fotokopisi
- Aile doğum belgesi
- İkamet belgesi
- Başkandan bir yoksulluk sertifikası verilebilir
- Gelir belgesi
- Vatandaşların işsiz olduğunu gösteren ve SGK’dan alınması gereken belgeler
- Engelli Vatandaşlar için Engelli Bildirimi
- Kronik Hasta Sağlığı Daire Başkanlığı Raporu
- Öğrenciler için Eğitim Sertifikası
- Bebekler için doğum belgeleri ve raporları
- Mal beyanı
Vatandaşların ayrıca özel durumlarına ve talep ettikleri yardımın türüne bağlı olarak ek belgeler talep etmeleri gerekebilir. Örneğin; dul kadınlar için mali yardım başvurusunda bulunan kadınlar, eşlerinin ölüm belgesini ibraz etmelidir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu Kimlere Verilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Fakültesi; ağırlıklı olarak yoksul vatandaşlara, dullara, işsiz ve işsiz engellilere, kronik hastalığı olanlara, afetzedelere, yoksulluk sınırının altında yaşayanlara, gençlere, dezavantajlı ailelerin çocuklarına, düzenli bir geliri olmayan yetim ve öksüzlere yardım sağlar. Gelir veya güvenli istihdam. Ülkemizde kişi başına düşen geliri asgari ücretin 1/3’ünü geçmeyen insanlar yoksulluk sınırının altında kabul ediliyor. Yoksul ve dar gelirli olarak bilinen bu kesim, güvenli bir işi olsa dahi gıda ve gıda yardımı, yakıt yardımı gibi yardımlara başvurabilmektedir. Ancak kapsam dâhilindeki çalışanlar şartlı eğitim yardımı, şartlı tıbbi yardım, SED yardımı gibi yardımlara başvuramazlar.
Bu destekler sadece hanede sosyal güvencesi olmayan ailelere verilmektedir. Başka bir deyişle, yardımın türüne göre kimlerin yardım alabileceği değişebilmektedir. Bu aşamada yararlanabileceğiniz ve yararlanamayacağınız öncelikli sosyal yardımlar ve buna bağlı sosyal yardımlar hakkında tabandan bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Sosyal Hizmetlerden Nasıl Yardım Alınır?
Gerekli şartları sağladığınıza dair evraklarını ulaştıran herkes bu yardımdan faydalanabilir.
Sosyal Hizmetlerden Nasıl Yararlanabilirim?
Sosyal ve Dayanışma Vakfı çalışanlarından oluşan vakfın yönetim kurulu; Adayların sunduğu belgeler ve başvuru formundaki bilgileri inceledikten sonra gerekli ailelerin bir listesini hazırlar. Fon yönetim kurulunun ilk kaydı; bu insanların evlerine bir soruşturma komitesi gönderin. Gönderilen Denetim Komitesi; ailenin sosyo-ekonomik durumu hakkında bir rapor hazırladıktan sonra bu raporu hükümete sunar. Seçim; Bu rapor incelendikten sonra en çok yardıma muhtaç aileler belirlenecek ve yardıma başlanacak. Bazen para önemlidir; karışmasa bile zabıta veya diğer kurum veya kişiler tarafından ihbar edilen fakir ve muhtaçlara da yardım edebilir.
Bu Yazıda İlginizi Çekebilir: ”Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” Dizisi Neyi Anlatıyor?
verdiğiniz detaylı bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim
su sıralar araştırma yapıyordum bu makale ile karşılaşmam iyi oldu paylaşımdan ötürü teşekkür ederim
sosyal yardım başvurusu uzun sürmese iyi ama uzun sürüyor ya..
ben bir türlü sosyal yardım alamadım. bir türlü onaylanmıyor..