1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Diş Sağlığına Dikkat Etmeyenler Dikkat! Sonunuz Kötü Olabilir!

Sağlıklı tüm insanların ağız ve diş sağlığının kontrolü için yılda  en az iki defa diş hekimine gitmeleri gerekir. Genellikle sadece  diş ağrıları ya da diş estetiği yapılınca diş hekimine  gidilmektedir. Ama normalde diş ağrımazsa bile her sağlıklı insanın yılda en az iki defa diş hekimine gitmesi gerekir. Bazen diş etlerinde olan kanamalar kalp damar hastalıkları ya da şeker hastalığının habercisi olabilmektedir. Vücut sağlığı bir bütün olduğundan dolayı vücudun diğer bölgeleri dişlerden kaynaklı hastalıklarla bağlantılı olabilme durumu oluşabilmektedir. Diş etlerinde ve köklerinde iltihaplı yapı aynı zamanda kulak ve boğaza da baskı yaparak farklı rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Vücudun tüm sağlığı için diş sağlığının da yerinde olması gerekir.

Diş Temizliği Yaptırmanın Önemi 

Kişisel olarak yapılan diş temizliği ve bakımının yanı sıra profesyonel bir diş temizliği için altı ayda bir diş hekimine gidilmelidir. Diş hekimi ilk önce tazyikli ilaçlı suyla ağız içi  ve dişleri üç ya da beş dakika güzelce yıkar. Yıkadıktan sonra diş yapısına göre ince uçlu temizleme aletiyle diş aralarını iyice temizler. Dişlerde oluşan diş tartarları dişlerin arka kısmında diş fırçalarının yetişemediği yerlerde oluşur ve bir süre sonra diş etlerine baskı yaparak kanamalarına ve ağrımalarına sebep olmaktadır. Bu yüzden diş tartarlarının yılda iki defa temizlenmesi gerekir.

Dişlerin sararma işlemlerini de diş temizliği ile birlikte diş sararmasının geçirilmesi de temizleme işlemi içinde yapılır. Diş temizliği yapıldıktan sonra diş cilalama işlemi de yapılır. Diş cilalama işlemi dişlerdeki ve dilin üstündeki yemek artıklarından kalan bakterilerin temizlenmesini sağlayarak dişleri bakterilerden koruyarak dişlerin  çürümelerini önleme işlemi olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Her ne kadar günde en az iki defa da kişisel olarak dişler fırçalanır gargara yapılsa da sağlıklı bir ağız ve dişler için ve  dişlerin asıl temizliği için altı ayda bir diş hekimine gidilmesi gerekir. Diş hekimlerinin yaptığı diş temizleme, diş tartarı giderme, diş cilalama  ve dış bleaching işlemleri ağız ve diş sağlığı bakımından çok önemlidir.

Diş Filmi Çekiminin Önemi 

Diş filmleri genellikle rutin diş kontrolünde yapılan tarama işlemidir. Diş filmi dişler ağrıdığında  diş kökünde iltihap olup olmadığını anlamak için çekilmektedir. Dişler ağrımazsa bile yılda iki defa diş hekimine gidip dişlerin çürük ve iltihap kontrolü için diş filminin çekilmesi oldukça önemlidir. Özellikle diş implantı, zirkonyum ve porselen diş yaptıranların diş kökü kontrolü için yılda iki defa diş filmi çektirmeleri gerekir.

Çünkü bazen implant diş uygulamasında vidanın etrafı iltihap kaparak dişte ağrıya sebep olup implant dişin kullanımını zorlaştırmaktadır. Bu yüzden implant, zirkonyum ve porselen uygulaması yapılan dişlerin filminin çekilmesi gerekir. Herhangi bir durumda diş hekiminin tavsiyelerine göre dişe müdahale edilip diş temizliği yapılmalıdır. Diş hekimine altı ayda bir gidip muhakkak diş filmi çektirilmelidir.

Periyodik Diş Taramalarının  Önemi 

Ağız ve diş sağlığının korunması için yılda iki defa diş taraması uygulamaları yapılmalıdır. Diş taramaları uygulamalarında diş filmi çekme, diş temizleme, diş bleaching, diş cilalama ve diş sağlamlaştırma işlemleri yapılmaktadır. Geçici olarak yapılan diş yapıştırma işlemleri muhakkak kesin diş yapıştırma yaptırılıp dişin korunması gerekir. Sağlamlaştırılan diş hem kurtarılmış olur hem de diğer dişlere uyumlu olarak kullanımı sağlanır.

Diş etlerinin de düzenli kontrollerinin yapılması gerekir. Diş eti çekilmelerinin takip edilmesi için iki ayda bir diş hekiminin kontrolüne gidilmesi gerekiyor. Diş eti çekilmeleri durumlarında diş kökü birçok bakteriye maruz kalıp iltihap kaparak dişte  ağrı oluşmasına sebep olmaktadır. Çok fazla ilerleyen diş eti çekilme durumu dişin kaybına yol açmaktadır.

Bu Yazıda İlginizi Çekebilir: Minecraft Premium Yükleme Nasıl Yapılır

Yorum yapın