1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Starliçe Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Güney Afrika’ya özgü olan starliçe çiçekleri tropik bitkilerdir. Evinize, işinize, bahçenize veya balkonunuza tropikal bir dokunuş katmak istiyorsanız Starliçe tam size göre. En uzun ömürlü bitkilerden biri olduğu için her ortama kolayca adapte olabilir. Bu nedenle starliçe bakımı da oldukça pratiktir. Gösterişli yapraklar ve nadir çiçeklerle çevreyi güzelleştirir. Görenlerin zihninde gerçekleştirir.

Starliçe çiçekler tropik iklimde yetişir. Bu yüzden sıcağı ve nemi sever. Doğrudan güneş ışığında ve kısmen gölgeli alanlarda çok hızlı büyür. Açık havada yaz için en iyi çiçektir. Ancak, çok soğuk bir kışta yaşıyorsanız, don çiçekleri etkileyecektir. Bu nedenle oda sıcaklığı çok uygun olmalıdır.

Çiçeğin Konumu ve Su Verme Miktarı Nasıl Olmalıdır?

 Çiçeklerin konumu kadar gerekli su miktarı da  önemlidir. Starliçe çiçekleri nemli bir ortamı sever. Ama bu çok sulanmayı sevdiği anlamına gelmez. Toprak kurumaya başladığında su verilmelidir. Toprağı elle kontrol ettikten sonra su serpin. Yazın haftada bir, kışın ise 10 günde bir sulamak yeterlidir. Verdiğiniz suyun hala oda sıcaklığında  içme suyu olması çok önemlidir.

Kireç suyu veya soğuk su vermeyin. Nemi  seven starliçe bazen yaprakları bir bezle silmeyi sever. Bitkilerin sağlıklı ve verimli bir şekilde fotosentez yapabilmeleri için bu çok önemlidir. Yaz aylarında bu işlem yerine yaprakları nemlendirmek için sprey yapabilirsiniz. Çiçeklerin yerleştirildiği yerin aşırı hava akımına maruz kalmaması da çok önemlidir. Aşırı soğuk ve cereyanlardan olumsuz etkilenirler.

 Starliçe Çoğaltma Nasıl Yapılır?

Starliçe çiçeklerini yetiştirip sevdiklerinize verebilir veya kendi koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz. Çoğaltmak çok kolaydır. İki güvenilir çoğaltma yöntemi mevcuttur. Bunlardan biri tohum ıslahı, diğeri ise kök ayırmadır. Tohumdan yetiştirmek istiyorsanız ekim işlemini tamamlamak için saksıda nemli, iyi drene edilmiş toprak kullanabilirsiniz. Evsel kullanım için su verdikten sonra  güneşli bir yere koyunuz. Mart ayından Nisan ayına kadar çoğaltma yapmanız gerekir. Bitkilerin çiçek açmasını sabırla beklemeniz gerekebilir.

Yaklaşık 3-4 yıl içinde çiçek açmaya başlayacak. Bu süreyi dikkatli bir şekilde azaltmak size kalmış. Diğer bir yetiştirme yöntemi olan kök ayırma, çeşitli bitkiler için her zaman tercih edilen  yöntemdir. İyi geliştiğine inandığınız kökleri temiz bir makasla kesin. Dikim işlemini tamamlamak için onları yeni saksılara yerleştirin. Bu çalışmanın Temmuz ayında yapılması bitki gelişimi için çok iyidir. Diktiğiniz yeni çiçeklerin gelişimi birkaç yıl içinde tamamlanacaktır.

Starliçe Anlamı

 Starliçe çiçeklerinin bir diğer adı da kuş cennetidir. Buraya kuş cenneti denmesinin nedeni, çiçeklerin gerçekten kuş gibi görünmesi ve renklerinin güzel ve cenneti andırmasıdır. Cennet kuşu çiçekleri sevgi ve özgürlüğü temsil eder. Çiçeklerin evi olan Güney Afrika’da Geraniaceae olarak bilinir. Bunun nedeni, gerçekten bir vincin gagasına benzemesidir. Starliçe çiçeklerinin birçok ismi ve anlamı vardır.

 Ülkemizde en çok cennet kuşları ve yıldız bitkisi olarak bilinir. Farklı bir özel anlamı vardır. Örneğin çiftlerin 9. evlilik yıldönümlerini kutlamak için birbirlerine verdikleri bir çiçek olarak bilinir. Japonya’da erkeklere verilen en iyi çiçek  olduğu söylenir. Sadakat, sevgi ve özgürlüğü sembolize eder. Aynı zamanda hayata iyi bir bakış açısına sahip olduğu mesajını da iletir.

 Cennet Kuşu ailesinin bir üyesi olan starliçe, Güney Afrika’ya özgü bir bitki türüdür. Güney Afrika’daki nehir kenarlarında ve çayırlarda bulunurlar. Starliçe çiçeklerinin birçok çeşidi vardır. Her biri farklı bir görünüme ve özelliklere sahiptir. Genel olarak, diğer çiçeklerden ayıran abartılı tonları ve görünümü nedeniyle oldukça tercih edilen bir bitkidir.

Bu Yazıda İlginizi Çekebilir: Beren Soysal Sevmek Zamanı Dizisinde! Hayranları Şok Oldu!

Yorum yapın