1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Tazmanya Kaplanı İçin Akıl Almaz Proje !

Yaklaşık olarak 1930 tarihlerinde nesli tükenmiş ve günümüzde bulunmayan Tazmanya Kaplanı bilim insanları tarafından incelenmeye alınmıştır. Bu inceleme doğrultusunda gen düzenleme çalışmaları kullanılarak Tazmanya kaplanının dünyaya kazandırılması çalışılmaktadır. Milyonlarca dolarlık bir proje olan gen düzenleme işlemi Tazmanya kaplanını genlerini kullanarak geri döndürmeyi hedeflemektedir. Dünyada büyük yankı uyandıran çalışma kısa bir süre içinde temelleri atılıp başlanması hedeflenmektedir. Neslinin tükenmesinin nedenlerinden birisi de aşırı avlanma sebepleri ile olmuştur. Köpeği anımsatan bir sırt bölgesindeki çizgileri ile nadir bir görüntüye sahiptir. Tazmanya Kaplanı son olarak 1936 yılında Hobart bölgesindeki Beaumaris Hayvanat Bahçesi’nde görülmüştü. son Tazmanya kaplanı da burada öldükten sonra nesli tamamen tükenmiştir.

Soyu Tükenmiş Tazmanya Kaplanı Geri Döndürülme Aşamasında

Tazmanya Kaplanı

Son olarak 1936 yılında görülmüş olan Tazmanya Kaplanı gen düzenleme yöntemi ile dünyaya kazandırılabilmeyi hedeflenmektedir. ABD ve Avustralya’daki 50’den fazla bilim insanından oluşan bir ekip bu süreci gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Proje kapsamında çalışan bilim insanları Tazmanya kaplanına benzer DNA’ya sahip bir türden kök hücre örneği alacaklar. Daha sonra gen düzenleme teknolojisi kapsamında Tazmanya kaplanının kök hücrelerine erişmeye ve dönüştürülmesi sağlanacaktır. Taşıyıcı olan başka bir hayvan ile Tazmanya kaplanının genlerini işleyerek geri getirme çalışmaları yapılacaktır. Yapılan proje büyük bir bilimsel gelişmenin ve atılımında kapısını açmaktadır.

Gen Düzenleme Çalışmaları ile Tazmanya İçin Geri Getirilecek

Gen düzenleme yöntemi kullanılarak geri getirilmeyi hedeflenen kaplan için çalışmalar sürmektedir. Bu projeyi Melbourne Üniversitesi ve ABD biyoteknoloji şirketi Colossal birlikte yürütmektedir. Her iki kurumda nesli tükenen türleri yeniden hayata döndürme açısından çalışmalar gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Yapılan projenin olumlu sonuçlar vermesi ile birlikte tüm dünyada büyük bir bilimsel atılımın da kapıları açılmış olacaktır. Melbourne Üniversitesi’nin yapmış olduğu bağış katkıları sayesinde gen düzenleme laboratuvarları kurulmaya başlanmıştır. Bilim insanları Tazmanya kaplanının gen dizilimini daha önceden bulunmuş bir kalıntı üzerinde gerçekleştirmektedir. Bu kalıntı Tazmanya kaplanını türetmek açısından gerekli hedef olarak belirtilmiştir. Proje ekibinin başında yer alan Andrew Pask, türün iyi muhafaza edilmiş bir üyesinin kalıntıları sayesinde türetme çalışmalarının sağlandığını belirtmiştir.

Bir önceki yazımız ilginizi çekebilir:

“Elektriksiz ve Kablosuz Klima ! ” Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın