1numara.org
TikTok Beğeni Hilesi

Yıldız Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir? 

Yıldız çiçeği yalnızca yıldız çiçeği olarak değil aynı zamanda dehlia ya da dalya isimlerinde de kullanılabilirler. Oldukça renkli çiçekleri olan her eve ayrı bir hava katan bu çiçekler hoş görüntüleri sebebi ile süs bitkisi olarak evlerde kullanılıyor. Yıldız çiçeğini yetiştirmek ve emek vermek oldukça kolay ve zahmetsizdir. Bu Şahane bitki hemen hemen her toprakta yetişebiliyor. Bunun yanı sıra sık sık sulanmasına gerek yoktur. Bu çiçek için en ideal yerler bol güneş alan bahçeler balkonlar ya da pencere önleri olabilir. Çünkü suyu sevmeyen bu bitki güneşe adeta son derece aşık bir bitki olarak bilinir. 

 Yıldız Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Yıldız çiçeği hemen hemen her toprakta yetişebilen bir bitki türüdür. Bu bitki suyu oldukça fazla dayanıklıdır. Suya ihtiyaç duymadan bir müddet yaşayabilir. Bunun yanı sıra yıldız çiçeğinin bakımını yapan kişiler dikkat etmesi gereken birkaç konu var.  Bunlardan bir tanesi çiçeğinin yetiştirilmesi gereken topraktır.

Yıldız çiçeği bütün Toprak türlerinde kolaylıkla yaşayabilen bir çiçektir. Ancak alkalisi daha yüksek, pH değeri yüksek, verimli, humuslu, topraklarda çok daha kolay yetişebilen bir çiçektir. Yıldız çiçeği susuzluğa son derece dayanıklı olan bir bitki olarak bilinir. Çok fazla suya ihtiyaç duymadan uzun süreler boyunca hayatını idame ettirebilir. Eğer Toprak kuru ise sulama zamanı gelmiş demektir. Toprağın kuru olması sulama için yeterli olan bir şarttır. 

Çiçeğin Konumlandırılması

Yıldız çiçeği güneşi çok seven bir bitki olarak bilinir. Hatta Öyle ki bu bitki ne kadar çok güneş görürse o kadar fazla çiçek açar. İlkbahar aylarının başından yaz mevsiminin sonuna kadar günde en az 6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyan bir bitkidir. Bunun için bu çiçeği evinizin en fazla güneş alan yerine koymanız gerekmektedir. Gölge olan yerinde bitki çiçek açmaz.

Balkona ya da terasa koymanız çok daha faydalı olacaktır. Yıldız çiçeği konumlandırılırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise çiçeği koymuş olduğunuz yeri son derece havadar olmasıdır. Çünkü bu bitkiler çiçek açma dönemlerinde bol miktarda oksijene ihtiyaç duyabilirler. Oksijen yeteri düzeyde olduğu zaman Çiçekler çok daha fazla olacaktır. 

Isı Ve Sıcaklık

Yıldız çiçeği oda sıcaklığında sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilir. Ancak gölgeli bir yerde bu çiçeğinin çiçek açması normal değildir ve çiçek açması oldukça güç olur. Bu çiçeğin çimlenme döneminde oda sıcaklığından birkaç derece daha fazla olan bir yerde tutulması çimlenmeyi hızlandırabilir. Çimlenme gerçekleştikten sonra ise oda sıcaklığını normal seviyeye alabilirsiniz. Çiçek bu şekilde kendi halinde yavaş yavaş büyür ve çiçek açar. 

Yıldız Çiçeği Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Çiçeğin çoğaltılması iki farklı şekilde yapılabilir. Bunların 1 tanesi kök çeliği diğeri ise tohum ekme yöntemleridir. Yıldız çiçeğinin yumruları birbirine ince bağlantılar şeklinde Farklı boyutlarda bağlıdırlar. Bu çiçeğin yavrularından çimlenme yani filizlenme gözlenebilir. Filizlerin belirgin olan yerlerinden dikkatlice kesilerek ayrılır ve bir başka bir saksıya ekilir. Bu uygulama kök çeliği yöntemi denilen bir uygulamadır.

Yıldız Çiçeğinin Anlamı, Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? 

Dalya ya da dehlia isimleri ile bilinen bu çiçek  papatyagiller familyasından ait olan bir bitki türüdür. Anavatanı Meksika olarak bilinir. Yıldız şeklinde olduğu için bu çiçeği bu isim verilmiştir. Oldukça fazla renkleri vardır ve hoş görüntüsü ile her evde neredeyse bulunur. Evlerde süs bitkisi olarak kullanılır. 

Bu Yazıda Dikkatinizi Çekebilir: Kambersiz Düğün Olmaz Atasözü Nereden Geliyor?

Yorum yapın